Επιθετικότητα στο περιβάλλον εργασίας


 Αγαπητοί φίλοι, σήμερα  θέλω να σας  παρουσιάσω ένα  ιστολόγιο που συνάντησα στον κυβερνοχώρο , που καταπιάνεται   με την  εργασιακή επιθετικότητα , ψυχολογική βία  , αγένεια , χονδροκοπιά , μειωτικά σχόλια    του θύτη απέναντι στο θύμα , στο περιβάλλον εργασίας  και φέρει τον τίτλο :     " ...Αυτοί  που μπορούν... (γιατί δεν πρέπει να πληγώνει ο εργασιακός χώρος )  "

Συγκεκριμένα  η κάτοχος  του ιστολογίου , Ερατώ,  αναφέρει :  

*Το φαινόμενο που εξετάζουμε εδώ δεν έχει επαρκές όνομα στη χώρα μας γι αυτό είναι και δύσκολο να αναφερθεί κανείς σε αυτό .
*Εκφοβισμός, ψυχολογική βία , κακοήθης συμπεριφορά, ηθική παρενόχληση, εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση, είναι μερικά από τα ονόματα που δίνουν όσοι θέλουν να μιλήσουν για το θέμα αυτό.
*Οι αγγλόφωνες χώρες χρησιμοποιούν την φράση workplace bullying , μια και η λέξη bullying χρησιμοποιείται από παλιά για να περιγράψει την ψυχολογική ή και σωματική βία στα σχολεία από τους "ψευτοπαλικαράδες"(bullies). Έτσι χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος όρος για να περιγράψει την ψυχολογική βία στο χώρο εργασίας.
Η φράση "εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση" είναι αρκετά σαφής για να περιγράψει το φαινόμενο και παράλληλα πολύ κοντά στην αγγλική workplace bullying.
*Το φαινόμενο μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό και να μην έχει ακριβές όνομα, όμως υπάρχει και ανθεί στις επιχειρήσεις , ιδιωτικές και δημόσιες.
*Οι ειδικοί λένε ότι συμβαίνει πιο συχνά σε χώρους εργασίας όπου οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τους εργαζόμενους! "

Δείτε και ένα σχετικό βίντεο :
 Ίσως κάτι  να σας  θυμήσει ..