ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ; ΤΟ ΝΕΡΟ!!!



Φωτογραφία  από  τη  σελίδα    oldbooks.gr

Περίεργος τίτλος θα μου πείτε..Ναι..Αλλά έχει ουσία..
Ο συγγραφέας της παρακάτω ιστορίας μας δείχνει με τρόπο γλαφυρό για την αξία του Νερού στη ζωή μας, που ίσως λίγοι το γνωρίζουν..


"Παρασύρει: Σκουπίδια - τοξίνες - δηλητήρια..Μέσω της άδηλης αναπνοής..κάνει λαμπίκο τον οργανισμό. Αντί τσιγάρο - καφέ - οινόπνευμα που ναρκώνει; Νεράκι - φρούτα - δώρα του Θεού π΄όταν λείπουν; Δυσπεψία - δυσκοιλιότητα - αναιμία - πονοκέφαλος μας κρεββατώνει..

Και η θεία μου η "δασκάλα" η Λιλή που τα πάθαινε και χώρια - χώρια μα μια φορά και όλα μαζί μας το βεβαιώνει.

Η πάστρα είναι μισή Αρχοντιά απ΄τα πιστεύω της τα τρανταχτά. Καθάριζε τα νύχια της, ρούχα, μαλλιά. Αστραφτοβολούσε τα κατώφλα της΄ανώφλα της , πεζοδρόμια της. Τρύπωνε και κατάβρεχε τον κήπο, το κοτέτσι. Ως και σε αυτήν την σκεπή σκαρφάλωνε για να ξεφράξει τις εκροές. Και μόνο στις δικές της εσωτερικές εγκαταστάσεις δεν έριχνε γραμμάριο.

Τώρα..για νάμαι ειλικρινής τόπινε υπό μορφή τσαγάκι - καφεδάκι - σαλατίτσα, αλλά τι να σ΄κάμουν αυτά μπρος στα τόσα ποτήρια που η "μηχανή" ζητά; Έτσι όλο και απο κάτι έπασχε. (όσο δεν πότιζε την μηχανή).

Η δικαιολογία της; Να μην πάθουν υπερκόπωση τα νεφρά. Όχι..(απαντούσε στο αφυδατωμένο της εργοστάσιο όταν της ζητούσε με τις "δίψες" του Νερό)..Θα κουρασθούνε τα νεφράκια σου.

Ως που απελπίστηκε η "δίψα" να την παρακαλεί και τηνε πήρε ο ύπνος..

Έλα όμως που η ανταλλαγή της ύλης στα "δούναι και λαβείν" θέλει νερό; Έλα που τα Νεφρά για να καθαρίσουνε την Ουρία..τα δηλητήρια θέλουνε Νερό; Έλα που για να χωνέψει το στομάχι θέλει: σάλιο - χολή - υγρό; Έλα που η τοξίνη για να φύγει θέλει Νερό;

Τι να κάμει λοιπόν το Εργοστάσιο χωρίς αυτό; Να μην κινήσει χώνεψη; ούρηση; Άδηλη Αναπνοή; Να σταματήσει την ζωή; Γι αυτό άρχισε να αντλεί το υγρό απ΄το μισόξερο ήδη παχύ έντερο, το αποχετευτικό..Τόσο..που ξεράθηκε και αυτό με αποτέλεσμαν να μην ενεργείται πια ούτε και με αυτά τα χαπάκια που τ ΄αγόραζε με το κιλό.

Για το Νερό; καμιά σκέψη, τζάμπα δεν είναι; Πως λοιπόν να΄χει αξία το Νερό;

Πως να γεννήσουν όμως οι 35.000.000 αδένες της τα 3 λίτρα γαστρικό υγρό να της χωνέψουν την τροφή; Ξεράθηκαν και τα οστά (το 22%) τους είναι νερό - τα κύτταρα - ιστοί - εγκέφαλος - αίμα - συκώτι - μάτι - νεφροί.

Έμειναν αδιάλυτες οι άχρηστες ουσίες, άπλυτοι οι ιστοί φορτώθηκαν ουρικά άλατα τα παραπυκνωμένα ούρα, φορτώθηκαν πέτρες ή κύστη, οι νεφροί.

Στην γάτα της όμως εν τω μεταξύ έδινε άφθονο νερό, στην γαρδένια, στον βασιλικό.

Ήταν βαθιά χαράματα που ξύπνησαν τον οικογενειακό τους τον γιατρό!!! Και έτρεξε αγουροξυπνημένος ο γιατρός!! και ω του θαύματος!!! ήταν η 1η φορά που δεν έτρεξε και ο φαρμακοποιός!!!

Το φάρμακο στο σημείο πια αυτό ήταν μοναδικό. Ήταν το γιατρικό που έπιναν καθημερινά τα τετράποδα, τα δέντρα, τα λουλούδια.

Τώρα όμως που τόμαθε και η αφυδατωμένη θεία μας Λιλή; Λυτρώθηκε επί τέλους από τους φαρμακοποιούς - παθολόγους - εντερολόγους - δερματολόγους κλπ..

Προ παντός δε από της Ομορφιάς τους ειδικούς.

Γιατί τώρα η Θεία μου η Λιλή αναγεννήθηκε και στα μέσα της και στα έξω της σαν το:
καλοποτισμένο γιασεμί. "

(Από το βιβλίο "Στου εξανθρωπισμού το μονοπάτι" του Σταμάτη Βαλμά)