Η τροφή της μνήμης

Για σπουδαστές και γενικότερα για άτομα που η εργασία τους απαιτεί γερή μνήμη, χρειάζεται διατροφή ενισχυμένη με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β1, Β12, σίδηρο, καθώς και βιταμίνες Α,Ε και C , που είναι τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τις μεμβράνες των νευρώνων από την πρόωρη γήρανση που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

-Τη Β1 θα τη βρείτε στα δημητριακά, το συκώτι, τη μαγιά, τις πατάτες, το χοιρινό κρέας, το ψωμί.
-Τη Β12 θα τη βρείτε στα ψάρια, τα κρέατα, τα γαλακτοκομικά, το ψωμί ολικής αλέσεως.
-Το σίδηρο θα το βρείτε στα λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα -σπανάκι-, στα δαμάσκηνα, τις φακές, τα μύδια, τα λιπαρά ψάρια, τα κόκκινα κρέατα, το συκώτι.
-Τις βιταμίνες Α, Ε και C θα τις βρείτε σε όλα τα εσπεριδοειδή, πορτοκάλια, λεμόνια κλπ, στις ντομάτες, το λάχανο και όλα τα λαχανικά με τα πράσινα φύλλα, στο καρπούζι, τις φράουλες, τα κεράσια κά.
-Η λεκιθίνη και η σόγια είναι επίσης δύο καλές τροφές, καθώς ενισχύουν την ακετυλοχολίνη, μία ουσία που επιδρά κατευθείαν στην τόνωση της μνήμης.

"Αλμανάκ 2003 -Αρμονία"