ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ..

Το πρωϊ

Όσοι δεν θέλουν ψωμιά διαλύουνε σε χλιαρό νερό 1 κουταλάκι του φούρναρη μπύρας μαγιά, έχει και σπάνιες "Β" βιταμίνες.
-Γενικά: Το φρούτο το πρωί είναι ευλογημένο. Ευλογείται λοιπόν όποιος το παίρνει 300 μέρες το χρόνο για πρωϊνό το πορτοκάλι. (Κατά τον Κο Κουμεντάκη: ένα πορτοκάλι έχει : Λεύκωμα, ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, ΝΑ-CAL. A, B βιταμίνη ρινοφλοβίνη νιασίνη και 50 % περισσότερη βιταμίνη από εμφιαλωμένο ποτό. (Αγοράζομε τα γεμάτα χυμό βαριά). Και 64 μέρες σταφύλια (τέλεια τροφή και φάρμακο συγχρόνως).

-Όσοι έχουν χρόνο και θέλουν πρόληψη ή θεραπευτική: Πίνουν 2-3 ποτήρια το πρωϊ λεμονόνερο με λίγο μέλι (τον χειμώνα το νερό χλιαρό). Μετά 15 ΄κρεμυδόζουμο (κομμένο κρεμμύδι σε κανάτα αποβραδύς). Μετά 15΄μελλισόχορτο ή σταφιδόνερο (οι σταφίδες μουλιάζουν αποβραδύς)
΄
Άλλοι: (οι δυσκοίλιοι) Δαμάσκηνα, βερύκοκα, σύκα (τα μουλιάζουν στο νερό αποβραδύς)

Άλλοι: Αφέψημα + σταφίδες ψωμί, ξηροί καρποί. Άλλοι: Σαλάτα, ψωμί.

Άλλοι: Γάλα με φύτρο σταριού και πρόπολη (για μολύνσεις, ιάσεις κλπ).

Άλλοι: Πέρνουν το φυτικό κρέας "Αβοκάντο" (που έχει Α,Β1, Β2,C, σίδερο, φοσφώρο, μαγνήσιο, κάλιο, κάλσιουμ, μαγγάνιο)

Άλλοι: Πέρνουν το πρωϊνο α) 2 ποτήρια νερό με λεμόνι β) γυμναστική γ ) πορτοκάλι
δ) φυτικό γάλα υγείας από : 1 κουταλάκι σισάμι - μαύρες σταφίδες - μέλι - σύκο - 20 αμύγδαλα, 2 ποτήρια νερό ζεστό στο μπλέντερ αλεσμένα.

Άλλοι: Εγγλέζικο πρωϊνό: πορτοκαλοχυμό + μαγιά μπύρας + μέλι + αμύγδαλα +φρούτα.

Άλλοι: Που εργάζονται σκληρότερα ή κατά τις 11): Το πιο ζωντανό πρωϊνό: Στάρι (μαλακωμένο με βρεγμένες πετσέτες ως να φυτρώσει + σταφίδες. (Αν αφήσουμε μια νύχτα το στάρι στο νερό, το βράσουμε 15 ΄το απόγευμα, το πρωϊ έχει ανοίξει).

Άλλοι: Ελβετικό μούσλι: Νιφάδες σταριού - κουάκερ - σταφίδες - κομμένα δαμάσκηνα - φύτρα σταριού - αμύγδαλα - φουντούκια.

Άλλοι: Νιφάδες σταριού - καλαμποκιού - κουάκερ - σπέρματος σταριού - σταφίδες - μέλι - γάλα αποβουτυρωμένο σκόνη.

Το μεσημέρι

Φρούτα 1 ώρα πριν το φαγητό. Σάλτσα: Το 1903 προσκεκλημένος από τον Έντισον ο μαρκόνι έχασαν την αίσθηση του χρόνου στο εργαστήριο. Οι διαμαρτυρίες της πείνας του Μαρκόνι ξαναθύμησαν στον Έντισον το γεύμα. "Το ΄χα ξεχάσει"..Ανέβηκαν στην τραπεζαρία και το ψωμί και τυρί που βρήκαν τους φάνηκε ότι είχε σάλτσα που δεν την είχανε γευθεί ποτέ.
Η πείνα λοιπόν είναι η καλύτερη σάλτσα. Αλλά και λιγάκι ζεστή ατμόσφαιρα, λουλούδια;ή λουλούδινο τραπεζομάντηλο, μουσική.

Και τώρα;Ποια θα είναι τώρα η τροφή;Ένας γιατρός που κατά λάθος μπήκε στην κουζίνα αντί στον ασθενή και, είδε..είπε: Τι θα γινόμαστε οι γιατροί χωρίς της ανθυγιεινής ανατολίτικης κουζίνας σας την γκάφα;

Γιατί όμως αντί να σκεπτόμαστε τι δεν μπορούμε να φάμε δεν σκεπτόμαστε τι μπορούμε; Γιατί να μην εκμεταλλευθούμε το φως της ιστορίας;Να μην υιοθετήσουμε το κρεμύδι που έκτισε της Αιγύπτου τις πυραμίδε;ς. Το λάχανο που έκτισε (το μόνο στην Γη ορατό απ΄το φεγγάρι με γυμνό μάτι). Σινικό τείχος;Το μαύρο ρύζι που σώζει από τις δυτικές ασθένειες τους ανατολικούς;Γιατί να μην υιοθετήσουμε κι όλα της φυσικής υγιεινής τα αγαθά πέρνοντας τα με μέτρο μέσα σε 15 μέρες γιατί σαν το παρακάνομε και με αυτά γίνονται δίκοπο μαχαίρι;

Ας δούμε ένα φυσικής Υγιεινής διαιτολόγιο (της διαιτολόγου κας Λουκίας Δενδρινού):
1) Ωμή σαλάτα, τριμμένο καρότο, παντζάρι ψητό, πατάτα, κρεμμύδια, λίγες ελιές.
2)Γεμιστές ντομάτες με ρύζι kargo μαύρο ή πληγούρι, ψιλοκομμένο καρότο, μαϊντανό, μαύρες σταφίδες.
3)Παντζάρια, σκορδαλιά, ελιές.
4)Φακές, ρεβύθια, χορταρικά, ελιές.
5)Πρασόρυζο ή σπανακόρυζο, λαχανόρυζο +ελιές, μαύρο ψωμί.
6)Μπριάμ:Κολοκυθάκια, κρεμμύδια,πατάτες, σέλινο, ελιές.
7)Αγγινάρες, ελιές.
8)Πουρές:Πράσο, κρεμύδι, πατάτες, ελιές.
9)Κουνουπίδι, ελιές.
10)Χορτόπιτα, σούπα σόγια, ελιές.
11)Φασολάκια, μπάμιες, χόρτα, ελιές.
12)Πουρέ σπανάκι, μπιφτέκι σόγιας.
13)Αγγινάρες, αβοκάντο.

Απόγευμα:Φρούτο -50 γρ αμύγδαλα -σαλέπι, χυμό λαχανικών, μαγιά.

Και κάποιες δικές μας εμπειρίες.
-Νερόβραστο μαύρο ρύζι ή στάρι ή όσπρια και ραντισμένα, ψιλοκομμένα ωμά:Κρεμμύδι ή σκόρδο , άνηθο, μαϊντανό, καρότο, ρίγανη, λαδολέμονο ραντισμένα.
-Τα όσπρια των γιγάντων η πλήρης τροφή (25 -30 % πρωτεϊνες , 0 % υδατάνθρακες, μεταλλικά, βιταμίνες, κρέας 100 γρ = 200 θερμίδες -όσπρια 100 γρ =350)
-Πληγούρι (βράζει με κρεμμύδι, νερό), στο πιάτο ντομάτα, μαϊντανό, λάδι.
-Σιτάρι ή Βρώμη ή σουσάμι ή Λιναρόσπορο ωμό:Ένα είδος σε δυο μέρη νερό (24 ώρες). Τα αλέθομε στο μίξερ , τσοντάρομε φρούτα, λίγο μέλι.
-Αγγινάρες ωμές καρδιές με λαδολέμονο.
Χορτόπιτα:Πιπέρι -τυρί -αυγά -κρεμμύδι-΄αγρια χόρτα -φούρνο ή από καλαμποκίσιο αλεύρι φύλλο -πάνω σπανάκι -πάλι φύλλο -σπανάκι -φύλο -χάραγμα-λάδι -φούρνο.
-Μελιτζάνες: ή ατμόβραστες ή στην ψηστιέρα ψημένες. Ωμές 9οι γλυκειές) με μήλο σαλάτα σταφίδες.
Υ.Γ. Κι η πτωμαϊνη των κανιβάλων η τροφή;
Όσο η άγνοια σπέρνει μέσα μας πανικό.. δεν ζούμε χωρίς αυτήν. Όταν όμως η γνώση με την έρευνα διώχνει τον φόβο; 1932 και ψαχουλίζει η διεθνής επιτροπή της κοινωνίας των Εθνών να βρει:Πόση η μερίδα κρέατος για μάχιμο στρατιώτη. Κι η απάντηση;-Καμία!! Δίαιτα δημητριακών , φρούτων, λαχανικών αρκεί για τέλεια υγεία.
-1917 και στον Αγγλικό της Βορ. Θάλασσας αποκλεισμό παρατήρησαν οι Δανοί ότι:Οι Γερμανοί που ταϊζανε τα ζώα δημητριακά (να τους τρώνε το κρέας) ήταν τα ζώα υγιή και πεθαίνανε από κακοθρεψία οι Γερμανοί. Κάμαν τότε το αντίθετο οι Δανοί και επιζήσανε.



(Από το βιβλίο " Στου εξανθρωπισμού το μονοπάτι " του Σταμάτη Βαλμά)